Hotel Esplanada
Tulcea & Delta Duanrii - Hotel Esplanada cazare Tulcea Delta Dunarii 4 stele

Tulcea & Delta Duanrii - Hotel Esplanada cazare Tulcea Delta Dunarii 4 stele

Tulcea este un judet din sud-estul Romaniei, aflat in regiunea istorica Dobrogea, care are resedinta in orasul cu acelasi nume.

Orasul de la portile Deltei, asa cum mai este numit, Tulcea este asezat pe 7 coline si este o destinatie minunata de vacanta, care abunda in peisaje unice si in atractii turistice culturale si istorice.

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii (Str. 14 Noiembrie, nr. 1)

Muzeul are in componenta sa o expozitie permanenta ce prezinta in principal patrimoniul natural al Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, un acvariu si alte expozitii temporare puse intr-un decor specific Deltei Dunarii. Acvariul are in dotare un spatiu de stocare a apei de 150 de tone, unde se afla 24 de specii de pesti indigeni, intalniti in Delta Dunarii si Marea Neagra, 23 de specii de pesti de recif, 8 specii de nevertebrate marine si 12 specii de corali aduse din Indonezia

Muzeul de Istorie si Arheologie (Parcul Monumentul Independentei, Str. Gloriei) – aflat pe una din colinele orasului Tulcea. Denumirea parcului este data de Monumentul Independentei ridicat în cinstea eroilor cazuti în Razboiul de Independenta. Prin materialele expuse, muzeul face o incursiune din antichitate si pâna în epoca medievala a istoriei Dobrogei de Nord expunând un bogat patrimoniu arheologic – aproape 90.000 de piese arheologice, numismatice si epigrafice, fiind organizat pe colectii: ceramica, bronzuri, piese sculpturale si epigrafice, podoabe, obiecte paleocrestine si crestine, numismatica. Monumentul mai sus mentionat a fost fondat in 1899, iar obeliscul a fost realizat din granit de Bavenno (22 m înaltime) intr-un atelier de pietrarie din Milano si statuile din bronz (Dorobantul si Vulturul – 5 m înaltime) au fost turnate intr-un atelier din Venetia.

Muzeul de Arta Tulcea (Str. Grigore Antipa nr. 2) – situat în apropierea falezei Dunarii, muzeul adaposteste colectii de arta, gravura si sculptura contemporana si se mândreste cu o exceptionala colectie de avangarda interbelica semnate de câtre artisti romani ca: Gheorghe Petrascu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Frederic Storck, Ion Jalea, Oscar Han, Victor Brauner – cea mai importanta colectie de pictura din tara.

Muzeul de Etnografie si Arta Populara (Str. 9 Mai nr. 4) – pe parcursul anului, muzeul adaposteste numeroase expozitii temporare de creatie si obiceiuri populare traditionale specifice Dobrogei si întregii tari detinând un numar de aproximativ 6.400 de piese împartite in colectia de etnografie (unelte agricole si pentru cresterea animalelor, de pescuit, colectie de piese de arama, etc.) si colectia de arta populara (tesaturi de uz casnic si decorativ, piese de port si podoabe, etc). Muzeul gestioneaza si Casa Memoriala a scriitorului dobrogean Panait Cerna, Casa Panaghia din Babadag – o frumoasa expozitie de arta orientala si Muzeul Satului Dobrogean de la Enisala – o gospodarie taraneasca conservata “in situl”.

Delta Dunarii

“Delta Dunării este darul suprem pe care frumoasa Dunăre Albastră îl face uscatului, înainte de a-şi contopi apele sale cu acelea ale Mării Negre”. (E.Pannighiant)
Delta Dunării este un paradis al naturii la pragul Mării Negre, fiind cea mai mare întindere compactă de stuf din lume, unde poposesc şi cuibăresc numeroase specii de păsări.

Vizitarea zonelor de mare interes pentru cei pasionaţi de birdwatching vă va da posibilitatea de a filma şi fotografia diversitatea păsărilor, renumitele lebede, lopătari şi a peisajelor din împrejurimi.

Hotelul Esplanada*** organizeaza atat pentru grupuri de turisti cat si pentru turisti individuali:

Verificare disponibilitate camere

Acest formular reprezinta doar o cerere de rezervare, pentru o rezervare ferma va rugam sa asteptati sa fiti contactati de departamentul nostru de rezervari pentru mai multe detalii.

Nume:

E-mail:

Telefon:*

Data Check-in:*

Data Check-out:*

Selecteaza camera:*

Numar persoane:*

Subject:

Mentiuni:

X
REZERVA ACUM !
Verificare disponibilitate camere

Acest formular reprezinta doar o cerere de rezervare, pentru o rezervare ferma va rugam sa asteptati sa fiti contactati de departamentul nostru de rezervari pentru mai multe detalii.

Nume:

E-mail:

Telefon:*

Data Check-in:*

Data Check-out:*

Selecteaza camera:*

Numar persoane:*

Subject:

Mentiuni:

X
REZERVA ACUM !